Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källfallet till salu för en krona

Annons

Detta i samband med en publikfråga där det undrades vad som kommer att hända med Källfallet. Ingenting, verkar det. Men det allt mer förfallna området bestående av 22 hus med gruvarbetarbostäder som byggdes i slutet av 1800-talet, är uppenbarligen till salu. I alla fall om Kalle Gustafson får bestämma.

- Anders Skoglund kan få köpa området för en krona. Vi kan göra upp affären här i kväll, sade Gustafson i en ton med blandat allvar och skämt.

Skoglund kom inte med någon replik så lite senare spädde Gustafson på med att Skoglund kunde få med "HSB-huset" vid Skivbrytarevägen i samma affär. Även HSB-huset ingår i skaran av så kallade herrelösa hus som ingen längre verkar ha något ansvar för.

- Allvarligt talat, fortsatte Gustafson, så tror jag inte att det finns någon annan lösning för Källfallet än rivning.

Kommunchefen gjorde klart att han betraktar det som en närmast hopplös uppgift att rusta husen och göra området attraktivt igen. Inte minst av det skälet att en renovering skulle bli mycket dyrbar och troligen gå på över en miljon kronor - per hus.

Kommunalrådet Maria Pettersson (s) satt bredvid kommunchefen på podiet i Cassels. Hon höll en låg profil en stor del av kvällen, men i Källfallet-frågan har hon ungefär samma uppfattning som kommunchefen.

- Det vore kanske bra att riva Källfallet och HSB-huset, om det för med sig att det sedan blir slut på diskussionerna om rivningar i Grängesberg och att vi kan börja prata framtid och utveckling.

- Det är klart att husen i Källfallet kan ha ett kulturhistoriskt värde men jag har svårt att se vem som har resurserna. Det handlar ju om oerhört mycket pengar.

Mer läsning

Annons