Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kah Slenning delar jobbet med högskolan

Annons

Kommunen och Slening har en tid diskuterat ett sådant upplägg och man är i princip överens säger politiska källor i nämnden.

125 procents jobb blir det sammantaget för Kah Slenning

- Det här kanske låter lite konstigt i en dels öron. Men för mig är det inte det minsta konstigt. Jag har tre yrken, kommunbyråkrat, forskare och författare. Jag utövar två av mina yrken redan idag med kommunens godkännande. Under mina 30 yrkesår har jag alltid gjort flera saker, berättar Slennning som varit knuten till Stockholms universitet de senaste tolv åren.

- När jag började som lärare när jag var 23 år så pluggade jag och doktorerade samtidigt, minns Slenning.

På högskolan Dalarna ska han dela en lektorstjänst och på halvtid arbeta med utveckling av lärarutbildning pedagogiskt och han hoppas att i detta jobb kunna bryta upp gränserna så att också lärare får utbytesprogram med andra länder. En liten pionjärinsats.

- Det här jobbet med ledarutbildning kommer också Ludvika kommun att få nytta av, bedömer Slenning.

Som förvaltningschef kommer Slenning att släppa en massa saker.

- Som förvaltningschef gör man flera olika saker. En del handlar om sådant som åligger en förvaltningsschef men som kommunbyråkrat gör man också en stor del utredningsuppdrag och så lite skräpjobb som det alltid blir, säger Slenning som släpper tid och därmed ekonomiska resurser.

Han bedömer att han kommer att delegera ned en rad utredningsuppdrag men vad han tänker konkret vill han vänta med att berätta tills den interna processen avslutats.

Mer läsning

Annons