Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kafé stängs efter tandläkarprotest

Annons

Hasselströms i Ludvika AB bildades 1996 och omsätter drygt 800 000 årligen i kaféverksamhet. Firman har de senaste tre åren gått med förlust och enligt det senast registrerade bokslutet har firman samlat på sig en förlust på 52 000 kronor.

- Vi har försökt påverka verksamheten i flera år men nu slipper vi en tvist i hyresnämnden. Det började med klagomål från tandläkarna i Västerbergslagen som ansåg att det konsumerades för mycket läsk och godis på Högbergsskolan.

- Också elevråden är överens med oss i skolledningen att det rimmar illa med hälsoaspekterna vi har på schemat med det som serveras i skolkaféet, säger utbildningschefen Åke Sandberg.

Skolan har försökt förändra verksamheten efter den modell man har i Smedenskolan i Smedjebacken. Nu gör man det i egen regi genom att man enats om att man köper sig fria med motsvarande två årshyror. En årshyra är 31 000 kronor.

- Thorwald Hasselström kör fram till årsskiftet. Sedan ska vi ha kaféverksamheten i elevregi. Troligtvis kan det bli hotell- och restaurangprogrammet som tillsammans med särskolan får driva verksamheten under kontroll av skolans personal. Det blir en helt annan servering med frukostmackor, mackor, frukt, nötter och annat. Godis och läsk ska bort, berättar utbildningschefen Åke Sandberg som hoppas att eleverna ska tilltalas att det som serveras kommer att säljas till självkostnadspris.

Mer läsning

Annons