Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julig terminsavslutning på Marnässkolan

/
  • I dessa tider har tomten fullt upp, men i går kom han till Marnässkolan och han tog sig tid att skaka hand med eleverna och önska god jul.
  • Cirka 200 barn och ungdomar fyllde skolgården på årets sista skoldag då bland annat julen dansades in.

I går var sista skoldagen före jullovet för eleverna på Marnässkolan och det blev en dag i julens tecken.
Efter en tipspromenad byggdes snölyktor, tomten dök upp och alla elever dansade kring granen.

Annons

Ja, det var verkligen julstämning vid Marnässkolan i går, sista dagen på höstterminen och sista dagen innan jullovet.

Det juliga arrangemanget inleddes med att eleverna, många utrustade med tomteluvor, i grupper fick gå en tipspromenad. En del frågor hade anknytning till julen, andra handlade om Astrid Lindgren och så fanns det frågor med lokal anknytning.

Efter tipspromenaden samlades eleverna på kullen intill skolan för att bygga snölyktor. Det var minusgrader i går och därför ingen kramsnö, vilket avhjälptes genom att hälla vatten i snön.

Medan lyktbyggandet pågick kom tomten lufsandes från skolan och upp mot kullen. Något som de yngsta eleverna snabbt uppmärksammade. Tomten har ju som bekant bråda dagar så här inför julen, men ändå tog han sig tid att hälsa på eleverna och önska dem god jul.

– Men det är ju rektorn, påpekade en ung elev.

– Nej, svarade tomten. Det är min bror som är rektor.

Sedan samlades samtliga elever, lärare och personal nedanför kullen för att dansa till traditionella julsånger, som "Räven raskar över isen" och Vi äro musikanter".

Eleverna i årskurs 6 hade sedan ansvar att dansande lotsa övriga elever tillbaka till sina respektive klassrum där årets sista skoldag fortsatte och senare avslutades.

Mer läsning

Annons