Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag tappade sugen" – Halvard har slutat med pensionärsgymnastiken

/
  • Det var då. I november hade Halvard Törnkvist fortfarande ett litet hopp om att gymnastiksalen skulle bli kvar. Men nu pågår rivningen och någon mer pensionärsgymnastik verkar det inte bli.

Annons

Han är förmodligen en av många i Grängesberg som tycker att det känns vemodigt att gymnastiksalen rivs. I all synnerhet eftersom det enligt uppgift görs enbart för att bereda plats för en ny transportväg in till bryggeriet.

- Vi flyttade hit 1954 och då höll de på att bygga badhuset. På 60-talet började jag delta i gymnastik och nu har jag ju i många år varit ledare för pensionärsgymnastiken som vi haft i gymnastiksalen, berättar Törnkvist.

I höstas skrev han ett brev till kommunalrådet Maria Pettersson där han ifrågasatte beslutet att riva gymnastiksalen. Det hjälpte inte, snart finns bara minnena kvar. Lika illa verkar det gå för pensionärsgymnastiken.

- Nej vi har inte flyttat till någon annan lokal. Jag har tappat sugen. PRO (pensionärsföreningen) verkar inte heller bry sig och till viss del förstår jag det. Vi var ju inte så många på slutet. De var svårt att locka nyblivna pensionärer att bli med.

Kommunen har transporterat en del av de gamla redskapen, exempelvis bockar, linor och ringar, till Sporthallen i Ludvika för förvaring.

- Det vi har lagrat i Sporthallen kan eventuellt komma till användning i andra anläggningar i framtiden, säger Stefan Andersson, fastighetschef vid kommunen.

Det enda lilla positiva med rivningen, som Halvard Törnkvist ser det, är att han slipper passa tider varje vecka.

- Ja, jag har det bra nu...

Mer läsning

Annons