Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag blir förtalad och hotad"

/
  • Förstörelse. – Här har någon rivit ned en modern köksinredning, säger ägaren Bo Johnsson som här visar förödelsen i en av campingens servicebyggnad för tidningens fotograf.

Annons

Som tidningen nyligen omtalat har Johnsson, av såväl gäster som personal, beskyllts för att ställa till bråk och vantrevnad på Ludvika camping i Dagkarlsbo. Personer har bland annat hävdat att han trakasserat, skällt ut, samt spionerat på folk. Ingen av de som framfört klagomål till tidningen vill emellertid stå för sina uppgifter med namnet utsatt i tidningen. Tidningen har sedan dess fram till nu förgäves försökt nå honom för en kommentar.

- Jag tillbakavisar alla beskyllningar, säger Johnsson när tidningens medarbetare träffar honom på den visuellt idylliska campingen vid sjön Haggens strand.

När vi promenerar bland husvagnarna kommer en av gästerna fram och uttalar sitt helhjärtade stöd för den utskällde markägaren. De som eventuellt är kritiska till honom valde uppenbart att tiga still...

- Självklart känner jag obehag när jag går här på campingen där jag har varit med om så många otrevliga upplevelser. En gång ropade en person till mig och min flickvän att vi var dumma i huvudet och bjäbbade mot oss som ett barn i sandlådan. Själv har jag blivit kallad för idiot, berättar han vidare.

- Enligt nyttjandeavtalet har jag vissa skyldigheter på campingen och det vore väl konstigt om jag inte skulle få kolla upp mina egna hus. Ingen kan hindra mig från det.

Uppgiften om att han skulle ha spionerat på gäster tror han härrör från ett tillfälle då han kontrollerade kittningen på ett stugfönster. Någon kan ha varit inne utan att han lade märke till det.

- Jag är ingen fönstertittare och skulle aldrig ens drömma om att spionera på gästerna, dementerar han bestämt.

- Men det kan även vara så att vissa, som inte följer reglerna, har dåligt samvete och upplever det som att jag är ute och kontrollerar, säger Bo Johnson.

I lördagens tidning:
Campingen kan stängas nästa år - blir villatomter istället?

Läs mer i lördagens NLT!

Mer läsning

Annons