Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intresserad av restaurang eller kafé- Då är det guldläge nu

/
  • Tre till salu. Café Muffin är till salu, liksom grekrestaurangen Akropolis som bara ligger en butik bort, och den spanska restaurangen La Bodega, på andra sidan kvarteret. Erika Andersson som startade Muffin tillsammans med kollegan Karolina Baena för ett år sedan har tröttnat. – Det har inte gått så bra som vi ville, konstaterar Andersson.

Annons

Christos och hans son Daniel Liolios har drivit Akropolis i elva år.

- Vi vill egentligen inte sälja. Men på grund av hälsoskäl kan vi inte driva den vidare, säger Christos Liolios.

- Restaurangen går bra, men jag orkar inte jobba så mycket. Det var därför vi stängde luncherna också.

Nu letar familjen Liolios efter en seriös köpare som vill driva den grekiska restaurangen Akropolis vidare.

- Jag trivs bra här, och vi har fått så mycket av Ludvikaborna. Så länge som vi har restaurangen kvar kommer vi att driva den på samma sätt som i dag.

På samma gata,

bara en affär bort från Akropolis, ligger Café Muffin. Det är bara ett år sedan Karolina Baena och Erika Andersson startade Muffin. Och nu är kaféet till salu.

- Det har inte gått så bra som vi ville. Det var mycket tjafs i början när vi tog över, och det har tagit hårt både på kassan och på oss, säger Erika Andersson.

Den första motgången kom när det visade sig att lokalerna inte var godkända för kaféverksamhet. Det krävdes omfattande jobb med el, ventilation och i köket.

- Vi hade bara räknat med att fräscha upp lite. Men så blev det inte. Vi fick lägga ut mycket mer pengar än vad vi hade tänkt från början.

Tjejerna hoppas nu kunna sälja kaférörelsen för 200 000 kronor.

- I första hand vill vi sälja hela kaféet som det är, med möbler, maskiner och allt. I andra hand att någon tar över lokalen.

En gata bort

är den spanska restaurangen La Bodega till salu. Den driver Rafael Baena, pappa till Karolina Baena på Café Muffin. I försäljningsannonsen på blocket.se framgår det att restaurangen är ett familjeföretag med goda utvecklingsmöjligheter. Och att Baena säljer på grund av hälsoskäl.

- Jag tycker att det är sorgligt att behöva sälja, men jag mår inte bra och den här gången måste jag tänka på mig själv, säger Rafael Baena.

Mer läsning

Annons