Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Integrationshockey i ishallen

Ludvika Hockey kommer tillsammans med bland annat kommunen bjuda in nyanlända barn för att se vad ishockeyn i Ludvika har att erbjuda. En aktivitet som hålls nu på lördag.
- Vi som förening ser denna typ aktivitet som viktig i integrationsarbetet, säger Mattias Holmström, Ludvika Hockey.

Annons

Under en och en halvtimme med start 11:30 får barn mellan åldrarna fem till tio prova på den populära sporten ishockey i ishallen. Samtidigt som barnen deltar på isen kommer föräldrarna få information om bland annat föreningsliv.

- Att föräldrarna får information är en väldigt viktig del på hela dagen, vi vill gärna prata med dem om hur vi arbetar och hur föreningslivet fungerar i stort, säger Mattias Holmström.

På isen kommer de barn som är intresserade få möta några lika gamla barn i föreningen samt deras utbildade ledare som kommer lära ut hur man åker skridskor samt förklarar sporten ishockey.

- Det är bra att vi har utbildade ledare samt spelare från föreningen som kan visa och lära ut. Bland annat för att visa vad man har på sig när man spelar, säger Mattias.

Den här typen av aktivitet är en nystartad sådan och Mattias menar på att det är bra att nyanlända får lära sig kring hur just ishockey fungerar då det är mer vanligt att börja med andra sporter.

- Vi har inte varit så aktiva på just det här viset. Det är ett lite nytt koncept. Tidigare har vi vart i skolor samt gjort utskick. Det är så lätt att börja med till exempel fotboll, men att dra på sig ett par skridskor är helt annat Det blir ett extra moment med skridskoåkningen. Vi vill visa att det är jätteroligt, och inte behöver vara så svårt, säger han.

Mattias hoppas även på att den här dagen ska ge vidare intresse för idrotten.

-Får se hur intresset är på lördag, men målet är att fler ska anmäla sig och börja spela, säger han.

Mer läsning

Annons