Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget hjälper mot fylla i bussterminal

/

– Jag ser ingen lösning på problemet. När Securitas eller polisen tar ut dem ur lokalen kommer de strax tillbaka efter en vända ute på stan, säger bussföraren och tillika skyddsombudet vid Kommunal, Bo Gustafsson.
Bussväntsalen vid Ludvika resecentrum fortsätter att vara ett tillhåll för daglediga och i förekommande fall jobbiga personer.

Annons

Följetongen om det mer eller mindre ständigt pågående "svineriet" verkar inte få något slut. Bussresenärer upplever miljön i väntsalen som ytterst obehaglig när berusade personer är samlade för att fördriva tiden i lokalen. Så har det varit under åtskilliga år vid det här laget.

– De brukar komma strax innan Systembolaget öppnar och sedan sitter de här fram till tre- fyratiden på eftermiddagarna. Det handlar om mellan fem och ett tiotal personer och vissa av dem är otrevliga mot väntande resenärer, fortsätter Gustafsson.

– En del är dessutom så fulla att de inte kan gå. Det luktar för jävligt och de slår sönder glasflaskor och kastar tomburkar på golvet där de sitter.

Att vaktbolaget Securitas och polisen gör besök uppges inte ha någon större effekt.

– Det är totalt meningslöst. Securitas går bara in och pratar med dem en stund och sedan går de igen. Det är lika även när vi ringer efter polisen och de tar ut klientelet. De kommer de strax tillbaka igen efter en vända ute på stan.

Att bussväntsalen är ett obemannat utrymme i resecentrum kan vara starkt bidragande till missförhållandet.

I stationshuset finns däremot såväl Turistbyrån som biljettkontoret och Stationskiosken i direkt anslutning till väntsalen. Där uppges läget vara relativt lugnt enligt turistchefen Håkan Rosén.

– Det har, peppar, peppar, blivit ganska bra, relativt lugnt och det är skönt. Pia och Susanne (biljettexpeditörerna) harhållit efter dem och nu är det ytterst sällan som någon av den aktuella kategorin går in och sätter sig här.

– Vår ambition är att slippa ha dem i vår väntsal men visst är det olyckligt att de finns i närheten. Det händer att bussresenärer kommer in till oss och talar om att det är ett jävla liv därute och då brukar vi trycka på larmet till Securitas.

Mer läsning

Annons