Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen förlängd tidsfrist för restaurang Gourmet

Annons

Vid inspektionen den 28 juni kvarstod en rad brister, det mesta av det som fanns på den ursprungliga listan med 25 anmärkningar.

Då var det nya datumet 13 juli för att fixa till alla brister. En ny inspektion visade att vissa saker var gjort, men fortfarande återstod en hel del.

- De hade fått ordning på den hygieniska hanteringen, men fortfarande återstår stora brister i underhållet inne i köket, säger Bo-Göran Fransson.

Det handlar om att göra rent på ytskikt, se till att de är rena, släta och täta och detta får restaurangen på sig till den 17 augusti att åtgärda. Problemet är att en del av anmärkningarna handlar om sådant som hyresvärden Ludvikahem ska åtgärda. Och de kan inget göra under sommaren för att de entreprenörer de anlitar har semester.

Utifrån detta har Ludvikahem fått på sig till den 14 september att fixa de brister som faller på deras ansvar.

Men det innebär inte att Gourmet restaurang får någon förlängning på sin respit. är inte bristerna åtgärdade den 17 augusti får de slå igen.

De kan överklaga Franssons beslut till länsrätten, men innan det är prövat i länsrätten är det Franssons beslut som gäller.

- Jag tycker att de snarast ska ordna till bristerna, om inte annat för att visa sina gäster respekt, säger Bo-Göran Fransson.

Mer läsning

Annons