Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyreslagen ger Bandidos rätt att stanna

Annons

– Det är ju naturligtvis inte bra vare sig för oss som hyresvärd eller för övriga hyresgäster i huset att den här situationen har uppstått. Men även om vi skulle vilja kan vi inte göra så mycket åt saken. Hyreslagen är så stark att det är väldigt svårt att göra sig av med en hyresgäst, hävdar Bo A Johansson.

När Ludvikahem köpte den aktuella fastigheten vid årsskiftet 2005-2006 av privatägda Bricken fick man också överta ett långtidskontrakt på tio år på den affärslokal som nu blivit Bandidos utpost i Ludvika.

Lokalen hyrs av en medlem i Bandidos i ett företagsnamn, med internetförsäljning som uppgiven verksamhet.

– Vi får synpunkter och krav på att agera från privatpersoner, som reagerat på att Bandidos finns i huset men några rapporter om störningar från lokalen har vi mig veterligen inte fått. Människor känner oro över det här och även från kommunen har man reagerat, hävdar förvaltningschefen.

Men enligt honom förhindrar hyreslagen Ludvikahem att agera.

– Händer det inget speciellt under tiden kan vi inte säga upp hyresavtalet förrän kontraktstiden går ut och det dröjer länge.

Att Bandidoslokalen uppges vara bemannad dygnet runt och därmed använd för bostadsändamål anser Bo A Johansson svårt att bevisa.

Eftersom lokalen är hyrd för affärsverksamhet skulle det i så fall innebära ändrat användningssätt, utan tillstånd, och därmed skäl för uppsägning. I det fallet kan även brandmyndigheterna ha saker att säga.

Däremot har Bo A Johansson visst hopp när det gäller den Bandidosskylt som hänger ovanför entrén.

– Vi har pratat med den person som hyr lokalen och krävt en annan skylt eftersom lokalen är hyrd för affärsverksamhet och det har han lovat.

Mer läsning

Annons