Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgästoro när Ludvikahem säljer

Annons

Ludvika kommun måste bestämma vilken väg den ska gå för att utvecklas och tänka mer långsiktigt. Att sådana planer inte finns i dagsläget är en av de brister Marcus Kjellin pekar ut.

Att försäljningen av fastigheterna i Grängesberg skulle ge Ludvikahem några jättevinster tror Marcus Kjellin inte på. Han ser det som en kortsiktig lösning från företagets sida för att minska på hyresbortfallet. En fjärdedel av de 219 lägenheter som säljs till den private fastighetsägaren Anders Skoglunds bolag står tomma.

- De ser inte längre än till att de har problem med att hyra ut, och vill då bli av med dem. Vi tycker att de istället borde avvakta med nyproduktion på brända tomten och ta hand om det de har genom strategiskt underhåll, säger Marcus Kjellin.

Hyresgästföreningen oroas över att ägarskapet går från allmännyttan till privat ägande. De menar att Skoglunds bolag med mindre kapitalstyrka än Ludvikahem har sämre möjlighet till att se efter fastigheternas underhåll. Heins Gamisch bor i Grängesberg. I veckan betalade han sin första hyra till Anders Skoglunds bolag. Han ger också uttryck för sin och andra hyresgästers oro:

- Det enda vi vet är att han vill riva ut oljepannorna och ersätta med pelletsbrännare. Och att det skulle säljas fick vi ju veta först genom tidningarna, säger han.

- Det vore intressant att få veta vad han har för långsiktiga planer för att utveckla beståndet i Grängesberg. Men vi har inte nått honom än, inflikar Marcus Kjellin, som ändå ser möjligheter till förbättringar. Vid ett möte mellan Hyresgästföreningen och kommunfullmäktige har parterna kommit överens om att långsiktiga planer behöver upprättas för kommunen. Och Ludvikahems nya vd Ulf Rosenqvist nämns också:

- Vi känner större förutsättningar för öppna diskussioner med den nya vd:n. Vi har fått annat gehör för sådant idag som inte fanns förut. Så möjligheterna finns. Men planen saknas än så länge, säger Marcus Kjellin.

Mer läsning

Annons