Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hunden slog larm – polisen hittade kvinna i snödriva – åtalas nu för flera brott

En 38-årig kvinna åtalas vid Falu tingsrätt för flera brott i Ludvika. Bland annat ska hon ha försökt stjäla en annan kvinnas bil.

Annons

Kvinnan greps natten till den 6 januari efter att en kvinna i Ludvika väckts av en skällande hund och upptäckt ett pågående inbrott i sin bil på gården. Polisen kallades till platsen och upptäckte den nu åtalade kvinnan liggandes i snön på en granntomt.

Läs också: Kvinna som polisen hittade i snön har häktats som misstänkt för grov stöld

Kvinnan greps misstänkt för bilinbrottet, och åtalas nu för grov stöld, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och olaga hot. Enligt åtalet ska hon ha trängt sig in i bilägarens bostad och tagit hennes bilnycklar, som hon sedan använt för att försöka stjäla kvinnans bil.

När kvinnan blev påkommen av bilägaren ska hon även ha hotat henne genom att säga att hon skulle skada eller döda henne.

Den åtalade kvinnan erkänner olaga hot men förnekar brott på de övriga åtalspunkterna.

Kvinnan åtalas nu vid Falu tingsrätt misstänkt för flera brott. Foto: Arkivbild

Samma kvinna åtalas även för flera andra brott. Det handlar om totalt fyra fall av ringa narkotikabrott, tre fall av rattfylleri, tre fall av grov olovlig körning och brott mot knivlagen.

Bland annat ska hon den 18 november förra året ha haft en kniv och två bräckjärn i ett fordon på en allmän plats i Ludvika trots att det inte var befogat. På samma dag ska hon ha kört personbil utan att ha rätt till det samtidigt som hon var påverkad av narkotika.

Hon ska även vid ytterligare två tillfällen ha kört bil utan att ha rätt till det, samtidigt som hon var påverkad av narkotika.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons