Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög trivselfaktor på gammelgården

/
  • Grön. Fjolspelaren Pär Frejd bar klädsam hatt på kvällsarrangemanget.  Foto: Karin Rickardsson
  • Buskspel. Ett spontant och improviserat spelande tillkom bakom härbret samtidigt som det var underhållning från scenen på gammelgården.  Foto: Karin Rickardsson
  • Variant. Det fanns ett antal dragspel till försäljning på gårdstunet. Kanske dam och herrvariant? En Excelsior i det rosa fodralet, till högstbjudande, och en Casotto i det blå fodralet med en prislapp på 16 500 kronor.  Foto: Karin Rickardsson
  • Grupp. Durspelsgruppen Vädurarna bjöd på musik från gammelgårdens scen. Till höger i bild den alltid lika glada Birgit Sjöström.  Foto: Karin Rickardsson

Annons

- Det går inte att förutsäga om det kommer mycket eller lite folk, det kan vara 20 eller 100 här på trivselkvällarna. Oavsett vad man hittar på för aktiviteter eller underhållning vet man inte vad folk är på för humör eller vad blir för väder.

Men en sak är säker enligt Tina Lindbom i alla fall, man ska inte konkurrera med tv-programmet Allsång på Skansen.

- Det var flera som sa att vi inte skulle ha trivselkvällar på tisdagar och vi flyttade trivselkvällarna till torsdagar och det kommer mer folk efter det!

Trivselkvällarna tidigare i sommar har bjudit på bland annat visning av Bergsmansgården och underhållning av två tjejer från Musikkonservatoriet i Falun.

Torsdagskvällens evenemang lockade säkert 100 besökare och på scenen var det Gullarbergs och sedan Vädurarna som spelade.

Samtidigt som durspelsgruppen bjöd på sina låtar stod ett tiotal personer bakom ett härbre och spelade på fjol, nyckelharpa och dragspel. Det var Rune Trogen, Pär Frejd med flera som lirade tillsammans.

Jazz och gospelkör samt visning hos örtagårdsgruppen och geologernas samlingar, det är vad gårdsfogden Lindbom har inbokat på kommande trivselkvällar.

Mer läsning

Annons