Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hästival" lockade till Pärlby

/
  • Små ekipage. Johanna Holm på Dacke, Matilda Weden på Eddy Boy, Carolina Hedborg på Lady Killer och Jenny Ovesson på Jehu utgjorde några av de ekipage som deltog i lördagens ”hästival” i ridhuset på Pärlby.

Annons

För arrangemanget av denna den första "hästivalen" var klubbens ungdomssektion (US) som är starkt profilerad inom ridklubben. Många barn och ungdomar är engagerade i sektionens verksamheter som är långt mer än bara regelrätt ridning. Bland annat förekommer spännande spökkvällar som blivit mycket uppskattade.

- Syftet med den här dagen är att vi vill visa upp allt roligt som vi gör och göra reklam för barn- och ungdomsverksamheten, berättade ungdomssektionens styrelseordförande Ann-Marie Karlsson när tidningens medarbetare träffade henne mellan två av uppvisningarna inne i ridhuset.

- Ungdomssektionen har kommit igång väldigt bra och många barn och ungdomar är redan med i verksamheten. Det är mycket barn i stallet nu och det har blivit som en fritidsgård, fortsatte hon med entusiasm.

Bland de många som aktiveras hos sektionen finns inte bara hemmafolk. Dit kommer även barn och ungdomar från olika andra håll inom kommunens gränser. Ridanläggningen på Pärlby har blivit ett begrepp som nu är känt i vida kretsar.

- Men vi har plats för ännu fler och man behöver inte ha egen häst för att få vara med.

Under "hästivalen" förekom vidare presentation av ungdomssektionen och dess verksamhet samt dito av ridskolans snälla hästar. Vidare kunde deltagarna roa sig med hästskokastning och gå en trevlig tipspromenad på området. Hela tiden förekom servering av korv, hamburgare, dricka och godis i cafeterian.

Senare på kvällen samlades barn, ledare och anhöriga till trivsel med grillning och kubbspel.

Mer läsning

Annons