Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna Lindgren kan lämna politiken

/
  • Hanna Lindgren, som här ses ge svar på lärares frågor i anslutning till senaste kommunfullmäktige, funderar starkt på att lämna sina politiska uppdrag.

Hanna Lindgren (S) har till den lokala partiledningen aviserat att hon är inställd på att hoppa av alla sina politiska uppdrag.
– Men jag har inte bestämt mig definitivt. Jag vill ha julhelgen på mig att fundera igenom det här, säger hon.

Annons

34-åriga Hanna Lindgren är ledamot i såväl kommunstyrelsen som kommunfullmäktige, men har framför allt dragit ett tungt lass som vice ordförande och på senare tid även som tillförordnad ordförande i social- och utbildningsnämnden.

Hon har tillsammans med ordinarie ordförande Håkan Anestedt, som under senhösten varit borta från det politiska livet då han arbetat för ABB i Brasilien, lagt ner mycket jobb på skolfrågor och har tagit fram en vision inför framtiden gällande dessa.

Samtidigt jobbar Hanna Lindgren som lärare i Smedjebackens kommun och har familj, med tre barn.

– Just nu är jag helt utmattad och känner att jag vill ägna tiden åt mina barn. De är ju bara små en gång.

Hon fortsätter:

– Jag känner att jag under det senaste året har lagt massor med tid på politiken. Nu vill jag få tid för min familj.

Men politiken behöver ju samtidigt unga människor?

– Jo, så är det. Men, som sagt, jag vill fundera på det här under julen. Som det känns nu lämnar jag nog mina politiska uppdrag vid årsskiftet, men det är inte helt säkert att det blir så.

Socialdemokraternas ordförande i Ludvika, Ingvar Henriksson, hoppas att en diskussion med Hanna Lindgren kan få henne att fortsätta som politiker.

– Än har jag bara fått ett mejl om det här och har inte hunnit pratat med Hanna. Men vi vill förstås behålla henne, precis som alla våra duktiga politiker.

Så du kommer att kontakta henne för att diskutera igenom situationen?

– Ja, självklart ska vi tillsammans diskutera igenom det här.

Om hon ändå väljer att sluta, vad händer då?

– Det kan jag inte säga något om nu. I första hand ska vi prata med Hanna och låta henne tänka igenom saken. Skulle det ändå bli så att hon slutar får vi senare ta ställning till hur vi går vidare.

Vad gäller ledningen av social- och utbildningsnämnden finns det vissa frågetecken med tanke på ordförande Håkan Anestedts arbete i Brasilien.

– Vad jag har förstått kommer Håkan hem 22 december (under torsdagen) för att tillbringa julen här. Sedan har jag bara hört sägas att han ska tillbaka till Brasilien och jobba igen efter helgerna, men det vet jag inte säkert om det blir så, säger Ingvar Henriksson.

Mer läsning

Annons