Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Habiliteringen på platsi Oasens gamla lokaler

/

Under hektiska mellandagar har flyttlassen gått mellan kvarteret Venus i centrum till ombyggda och nyrenoverade lokaler i före detta Oasen på Ludvika lasarett. Efter 16 år av mycket prat, och många om och men, är nu habiliteringen äntligen på plats.

Annons

Den sista transporten med flyttgods ägde rum vid lunchtid på fredagen. Massor av attiraljer, från möbler och konstverk till rutschkanor och annan materiel som används i verksamheten, håller som bäst på att ställas på plats.

– Det återstår mycket jobb men vi räknar med att verksamheten ska kunna vara i gång från och med måndagen, säger habiliteringens enhetschef Marie-Louise Lindh-Olsson.

Hon och övriga i personalkadern är mycket glada åt att flytten äntligen blev av och ser fram mot att få ta hand om vårdtagarna i de fräscha lokalerna.

– Jag tror det var redan 1995 som vi började prata om det. Då var tanken att det skulle bli ett gemensamt barncentrum här. Det var ju en annan organisation i landstinget på den tiden.

– Men hos oss är det även många vuxna personer och då vill vi inte att det kallas för ett barncentrum. I stället talar vi om ett samarbete med bup (barn- och ungdomspsykiatrin) och bum (barn- och ungdomsmedicin) som är på väg att flytta in i närheten, klargör enhetschefen.

I sammanhanget kan nämnas att habiliteringen för närvarande har dagverksamhet för upp mot 200 vuxna och ett 250-tal barn och ungdomar i åldrarna noll till 18 år.

De gamla Oasenlokalerna har varit föremål för omfattande renovering och viss omdisponering. Före detta matsalen blir personalrum och har försetts med pentry.

I "skeppets" mittendel inreds en gymnastiksal med ribbstolar och redskap. Där finns också en filmduk som gör det möjligt för vårdtagarna att spela tennis och andra interaktiva dataspel.

– Vi håller på med många olika aktiviteter som har med kroppen och tänket att göra.

Som tidningen tidigare omtalat har tidigare värden, Farstukvisten, redan fått en ny hyresgäst till de nu tomma lokalerna nere på stan. Ett företag i konsultbranschen flyttar in efter årsskiftet.

Mer läsning

Annons