Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerlström får basa över vårdcentralerna

/
  • Det mesta talar för att Anette Gerlström får tjänsten som chef för vårdcentralerna i Västerbergslagen.

Landstingsledningen föreslår att Anette Gerlström, 46, Ludvika, blir chef för de fem vårdcentralerna i Västerbergslagen.
– Vi har i dag gett ett arbetsgivarförord för henne, säger biträdande landstingsdirektören Sven Nilsson på onsdagskvällen.

Annons

Beskedet lämnades när man hade en sittning med fem fackliga organisationer.

– Något eller två av facken sade ja till den föreslagna lösningen vid sittande bord. Övriga kommer att lämna besked inom någon vecka. Jag kan inte se att det finns någon oenighet, snarare håller jag för sannolikt att alla kommer att säga ja eller möjligen pass, bedömer Nilsson.

Anette Gerlström har varit chef för Solsidan och Norra vårdcentralen i Ludvika sedan 1 januari 2007. I höstas beslutade landstinget om en ny organisation och att man skulle ha en chef för vårdcentralerna i Västerbergslagen.

Sex personer sökte tjänsten. Landstinget har, förutom Gerlström, intervjuat Karin Lundström, Grangärde, som i dag är chef för vårdcentralerna i Grängesberg och Grangärde, Susanna Berglund, Ludvika, som är föreståndare för öron, näsa, hals vid Falu lasarett, samt Margareta Ohlén, Avesta, som är vårdcentralschef i Avesta.

Varför har ni valt att förorda Anette Gerlström?

– Hon är erfaren som vårdcentralschef och har personliga egenskaper som är passliga om man ska vara chef och ledare, svarar Sven Nilsson.

Vad kommer att hända med Karin Lundström?

– Det kan jag inte svara på i dag. Möjligen kan hon bli biträdande verksamhetschef i Västerbergslagen. Vi har haft rekognoserande samtal med henne om detta och hon har ställt sig försiktigt positiv.

Vid träffen med facken gav ledningen också förord för Susanna Berglund som ny chef för vuxenpsykiatrin i Västerbergslagen och mellersta området (Borlänge-Gagnef). Formell förhandling om den tjänsten blir det den 22 februari.

– Vi hade uppmanat henne att söka den tjänsten, uppger Sven Nilsson.

Anette Gerlström tjänar i dag 47 000 kronor i månaden. Vad hon får för lön som vårdcentralschef i Västerbergslagen är ännu inte klart, uppger Sven Nilsson.

Mer läsning

Annons