Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Generaldirektör åt bulle

/
  • Grönt. Generaldirektör Göran Enander berättade hur han besökt riksdagen och visat en lång lista på goda resultat från Gröna jobb.

Annons

Fäbodstugan från Vålbodarna som flyttats till gammelgården har i många år varit i dåligt skick. Genom Skogsstyrelsens Gröna jobb har kaffestugans innandöme förvandlats från masonitklätt tråkigt till pärlspont och fräscht vitmålat.

De som har utfört arbetet är Krister Vornanen, Dragica Kanovnik, Göran Wikström och Torleif Jonsson. Cirka två månader har projektet tagit och föreningen har betalt cirka 15 000 kronor för materialet och Gröna jobb har stått för arbetskraften.

Syftet med Gröna jobb är att den som har varit arbetslös en längre tid ska ingå i ett projekt där man utvecklar sin kompetens, med skoglig inriktning, och att man söker arbete under tiden.

Helen Wedin Johansson, arbetsledare med personalutveckling på sitt bord, berättade igår för sin högsta chef Göran Enander om hur det gått för människorna i de lokala projekten.

- Dragica Kanovnik är ett exempel, hon har är en av de långtidsarbetslösa som fått sysselsättning. Genom praktik har hon börjat arbeta som lindare hos ABB Capacitors. En annan i detta projekt har fått anställning som arbetsledare, berättade Johansson.

Över hälften av deltagarna i Gröna jobb har gått vidare till jobb och utbildningar. Resultaten till trots har få platser i Sverige fått fortsätta med Gröna jobb och i hela landet finns nu bara några få renodlade satsningar kvar, varav Skogsstyrelsens Gröna jobb i Dalarna är ett. Projektet finansieras med EU-pengar via den Europeiska socialfonden och stöttas av länsarbetsnämnden.

- Ni är nästan i frontlinjen i hela Sverige. Vi vill behålla några goda exempel, sade Göran Enander som blev inbjuden i kaffestugan och fick smaka kolbulle från den renoverade vedspisen.

- Alldeles utmärkt, sade Enander om smaken.

Senaste gången som gammelgården hade besök av en generaldirektör från Skogsvårdsstyrelsen var 1989.

Mer läsning

Annons