Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gångbron kan få tak

Häromdagen uppgav tekniska nämndens ordförande Sören Finnström (S) att det för närvarande inte är planerat för tak på nya gångbron. Därmed, menade han, kommer bron att bli mindre attraktiv som tillhåll.

Annons

Men projektledaren för hela Entré Ludvika-projektet utesluter inte att bron får tak.

I en skriftlig kommentar till NLT konstaterar miljö- och byggchefen Bror Wallin att brobygget utgör etapp två i projektet.

"I dagsläget finns inga planer för en etapp 3. Men bron förbereds för tak så det som ligger närmast till hands som fortsättning är tak på bron."

Vid senaste mötet med planberedningen redovisade Wallin den ekonomiska sammanställningen från etapp 1. Denna etapp, som genomförds 2009 – 2011, gick enligt Wallin på cirka 10,9 miljoner. Därav stod kommunen för cirka tre miljoner, EU cirka fem miljoner, Region Dalarna 1,8 miljoner och Trafikverket ungefär 1,1 miljoner.

I etapp 1 ingick ombyggnad av järnvägsstationen, det som numera kallas resecentrum. Den del där turistbyrån huserar ligger dock utanför redovisningen.

I övrigt ingick iordningställande av den yttre miljön, informationskiosker på biblioteket och i resecentrum, spårutredning, enklare vägutredning, cykelparkering och enklare förslagsskisser för den tänkta gångbron.

"Spårutredningen har möjliggjort etapp 2 då en spårrivning var en förutsättning för brobygget", noterar Bror Wallin.

Mer läsning

Annons