Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gångbron ett lyft för stan"

Vid onsdagens sammanträde var tekniska nämnden enig om att låta tjänstemännen fortsätta planera för gångbron över riksvägen och järnvägen.

Annons

– Gångbron blir ett lyft för stan och är ett steg i att utveckla Väsmanstranden, säger ordföranden Sören Finnström (S).

Han ser flera fördelar med gångbron.

– Tillgängligheten till området vid Väsman kommer att öka. Trafiksäkerheten förbättras då man från Engelbrektsgatan kan gå på bron och vidare över riksvägen och spåren.

Finnström påpekar vidare att det farliga springet över järnvägsspåren, särskilt sommartid, säkert minskar när det finns en broförbindelse från centrum.

– Kanske kan bron också medverka till att Piren får fler kunder, funderar Finnström.

Han medger att det finns en risk för att bron blir ett nytt populärt tillhåll för de personer som i dag brukar värma sig på både det ena och andra sättet i bussterminalen.

– Men som det nu är tänkt kommer bron inte att ha något tak, säger han och menar att en öppen bro kanske inte är lika intressant som tillflyktsplats för daglediga alkoholkonsumenter.

Sören Finnström konstaterar att det brådskar med brobygget och han förutsätter att det kommer i gång i år. Senast 31 december 2013 ska bron stå klar – i annat fall fryser EU-bidraget på 11 595 000 kronor inne. Tekniska nämnden har i årets budget 3 miljoner för projektet och nästa år 8,5 miljoner. Dessutom bidrar Trafikverket med 4,3 miljoner.

Mer läsning

Annons