Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredriksberg kan få seniorboende

Kommunens fastighetschef har nu tagit fram ett förslag till ombyggnad av den tomma delen av äldreboendet Säfsgården.
– Det kan bli fyra ettor och fyra tvåor, säger Stefan Andersson.

Annons

– Jättebra att det händer något. Den här delen av Säfsgården har ju stått tom och till ingen nytta i flera år, säger Eero Mäkivierikko, ordförande för pensionärsföreningen PRO.

PRO har en längre tid tryckt på kommunen om att det behöver tas fram ett förslag på seniorboende eller trygghetsboende.

– Vi har knackat dörr bland äldre i samhället och det verkar vara ett stort intresse. Man ser det som viktigt med ett boende där det även finns tillgång till gemensamma utrymmen där man kan umgås och att det finns möjlighet att köpa mat, framhåller PRO-basen.

Den tomma lokaldelen mäter 400 kvadratmeter och redan förra hösten togs det fram ett förslag som skulle innebära en omfattande ombyggnad. Omfattande betyder mycket pengar och därmed höga hyror och därför drogs förslaget tillbaka.

Det nya förslaget innebär att ombyggnaderna begränsas och att man så långt möjligt försöker behålla väggar och annat.

– Det är fullt möjligt att få till en bra lösning men vad ombyggnaden kan kosta har jag för dagen ingen aning om, säger Stefan Anderson.

Eeero Mäkivierikko berättar att den lokala PRO-styrelsen kommer att kallas till ett möte på Säfsgården den 13 februari. Då är det tänkt att representanter för kommunen ska ge närmare information om nya ombyggnadsförslaget.

Mer läsning

Annons