Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvaltning spar ytterligare

Annons

Vård- och omsorgs årliga tilldelning räcker inte till.

- Vi hade behövt 28 miljoner till, trots de besparingar vi redan gjort. Nu planerar vi besparingar för åtta miljoner till och söker alltså 20 miljoner extra i tilldelning, säger Britt Marinder.

Svångremmen dras åt för pensionärs- och handikapporganisationerna. Här kommer tio procent av bidragssumman tas bort för varje förening som sökt och får bidrag.

- Vi skär tio procent och tillsätter en grupp som får se över kriterierna som gäller för att få föreningsbidrag, säger Britt Marinder.

Ett område där inte bara svångremmen dras åt utan där i själva verket strypsnaran plockas fram rör kommunens restauranger. De kommer stängas helt. Att bomma igen restaurangerna vid Marnäsliden och Pluto beräknas spara in 1 552 000 kronor om året till förvaltningen.

- Vi räknar med att hitta ersättningsjobb åt de berörda på annat håll. Det kan vara tal om pensionering i vissa fall också.Vissa utgifter säger sig Britt Marinder inte vara beredd att pruta på - som personalens julklapp och den årliga viloveckan för vårdarna.

Mer läsning

Annons