Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag välkomnas för att få fler till sporthallen

Genom ett inpasseringssystem vid stora entrén registrerades förra året 33 000 besök i Ludvika sporthall. Men ordföranden i kultur- och fritidsnämnden, Ingvar Henriksson (S), vill få dit fler för att öka intäkterna och förvaltningschefen, Bo Sundqvist, tror att ökad information och skyltning kan vara ett sätt.

Annons

Ämnet kom på tal när Henriksson och Sundqvist vid en pressinformation på tisdagen kommenterade förvaltningens bokslut för 2011.

När det gäller antalet badgäster är statistiken något osäker men förra året registrerades 92 000 bad, vilket är en kraftig ökning från 67 500 året innan.

Henriksson hade ingen fördelning mellan det stora badet och familjebadet men det sistnämnda ger uppenbarligen inte de intäkter som förväntats.

– Vi måste försöka bli bättre på att få ut information om att det är en trevlig anläggning för yngre familjer. Men det är en uppgift för den arbetsgrupp som tillsatts inom personalen för att komma med förslag på hur vi kan öka intäkterna överlag i sporthallen, sa Bo Sundqvist.

Han är inne på att man över huvud taget måste bli bättre på att skylta och informera om alla de anläggningar av olika slag som finns i kommunen.

– Det flyttar in tusen personer varje år i kommunen och det gäller att de får kännedom om vad som finns.

Kultur- och fritidsförvaltningens driftbudget gav ett underskott på 190 000 kronor för 2011 och enligt Ingvar Henriksson "känns det acceptabelt".

Ombyggnaden av bowlinghallen blev 142 000 kronor dyrare än beräknat och där återstår fortfarande åtgärder för att minska ljudnivån i hallen samt vid maskinutrymmet. Hittills har ombyggnaden kostat 642 000 kronor.

Det nya biblioteket i centrum har i jämförelse med övriga huvudbibliotek i Dalarnas andra kommuner de mest generösa öppettiderna av alla, vilket bidragit till att antalet utlåningar ökade med 19 000 under förra året till drygt 198 000 lån.

Integration och flyktingärenden i kommunen hanteras av kultur och fritid.

2011 kom 60 vuxna flyktingar och 28 asyl- och flyktingbarn till Ludvika, året innan 157 flyktingar och 28 asyl- och flyktingbarn. I sin budget hade kommunen kalkylerat med 100 vuxna flyktingar.

Mer läsning

Annons