Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringskassan kräver man på 170 000 kronor

Försäkringskassan kräver att en Ludvikabo i 55-årsåldern ska betala tillbaka 168 146 kronor som han har fått för mycket i arbetsskadelivränta under tiden januari 2002–oktober 2011.

Annons

Enligt Försäkringskassan har mannen fått 336 292 kronor för mycket, men av ekonomiska skäl och att det har gått lång tid sedan livränta beviljades har man beslutat att halvera skulden.

Från och med januari 2003 finns en lagstadgad skyldighet att anmäla förändringar som kan ha betydelse för livräntans storlek. Som förändrade arbetsförhållanden eller ändrade inkomstförhållande.

Försäkringskassan anser att mannen borde ha insett att för hög livränta betalades ut eftersom han bytt arbete och fått högre inkomst. I februari 2011 anmälde han aktuell inkomst och även vid detta tillfälle bedömer Försäkringskassan att han borde ha förstått att arbetsskadelivräntan, som är ersättning för inkomstbortfall, skulle påverkas av mannens nya inkomst.

Därför anser Försäkringskassan att mannen är skyldig att återbetala för den livränta som felaktigt betalats ut. Mannen ska betala tillbaka pengar senast i morgon, annars tillkommer dröjsmålsränta med tio procent.

Mer läsning

Annons