Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Förfesten gick med förlust"

Annons

På onsdagskvällen konstaterade festledningen att dryga 1 000 personer fanns i den inhägnade delen av Ludvika centrum när Christer Sjögren inledde sin sommarshow. Det borde ha genererat entréintäkter på cirka 250 000 kronor. Men så enkel är inte matematiken i sammanhanget enligt Rosén.

- Nu betalade ju inte alla 250 kronor. De som valde förköp eller köpte biljetter via nätet fick inträdet billigare. Så var det ju en hel del som hade fribiljetter också, säger Rosén som är helt övertygad om att Förfesten gick back. Ännu har han dock inte haft tid att ta fram några exakta siffror.

- Det finns ju en del kringkostnader också så jag vågar inte spekulera i hur stor förlusten kan komma att bli.

Det stora problemet i sammanhanget uppges vara att publiken inte blev tillräckligt stor. Att bara dryga 1 000 personer kom när en av landets mest eftertraktade artister var i stan tycker Rosen är både märkligt och illa.

- Publikmässigt blev det ingen höjdare. Jag tycker att showen var värd betydligt fler besökare än så. Det var ju proffsigt ända ut i fingerspetsarna och jag är verkligen imponerad av den musikalitet som Christer Sjögren besitter.

Men trots den befarade ekonomiska motgången ångrar inte Rosén det nya greppet med en "förfest".

- Förfest var något nytt. Vi har provat med ett betalarrangemang och jag tycker att konceptet var bra. Sen får vi se hur det blir till ett annat år.

Sjögrens följeslagare och manager, Åke Malmros, vill inte "snacka priser" med media och hänvisar till sin hederskodex.

Men han dementerar direkt festgeneralens uppgift om att showen kostade över 200 000 kronor.

- Hade vi fått så mycket pengar hade jag blivit glad. Då kommer vi gärna fler gånger.

I övrigt lovordar han Ludvikapubliken och den trevliga stämning som rådde under Förfesten.

Mer läsning

Annons