Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagaren slogs blodig

Annons

Till Stockholm flyttade 28-åringen med sin sambo och sina barn efter att för ett drygt år sedan ha blivit slagen blodig i en lägenhet i Grängesberg av den 34-årige Bandidos-ledaren från Ludvika och en 27-åring från X-team.

Det är en rå berättelse som den 28-årige Ludvikabördige företagaren berättar i polisförhöret, om hur han fruktat för sitt liv och två gånger blivit attackerad av Bandios-anknuta indrivare och grovt misshandlad.

Den Ludvikabördige företagaren uppger i förhöret att han för ett år sedan flyttade från Ludvika med sin sambo och sina barn och bosatte sig i Stockholm för att komma ifrån kontakterna med Bandidos.

Där driver han en byggfirma tillsammans med en kompanjon och att företaget går "mycket bra".

Men historien hann i kapp honom.

Företagaren är tidigare dömd för stöld och våld mot tjänsteman.

För polisen har han berättat att för cirka två år sedan umgicks med medlemmar i supporterklubben X-team i Ludvika, bland annat med den 29-åring från Grängesberg, som nu åtalats.

Han var dock vare sig medlem eller supporter utan hävdar att han bara var en kompis.

28-åringen gjorde sig också osams med 27-åringen efter att ha blivit skyldig pengar för gemensamma drogaffärer. 34-åringen krävde att få hans bil trots att han betalat det han var skyldig.

Anledningen till att han tog avstånd till droghanteringen var med hänsyn till familjen, uppger han i polisförhöret. Han ville inte att hans barn skulle ha en pappa på anstalt.

Men fortfarande hade 28-åringen ett krav på 50 000 kronor på sig och det var det som utlöste den grova misshandeln i januari förra året i Grängesberg.

Till lägenheten kom 34-åringen och 27-åringen och byggföretagaren blev svårt slagen av 27-åringen.

Han själv beskriver det i polisförhöret som "att blodet sprutade om honom" och att 27-åringen använde blyförsedda handskar under misshandeln.

Med i lägenheten finns också den nu åtalade 29-åringen från Grängesberg.

Polis larmades till platsen men då hade både 34-åringen och 27-åringen lämnat lägenheten.

Den blodige företagaren vågade inte medverka i polisutredningen. Han betalade istället de 50 000 kronorna, fick näsan tillrättadlagd på sjukhus, och lämnade bygden för Stockholm.

Andra gången den 28-årige företagaren råkade illa ut var i januari i år, då han bland annat uppsöktes på sin arbetsplats i Stockholm av 27-åringen och tre andra personer, där upprinnelsen var en faktura på 400 000 kronor av okänt ursprung, som skickats mellan två byggföretag och som den Ludvikabördige företagaren fick sota för. Han anklagades för att ha skickat en falsk faktura, vilket han nekade till.

Även nu blev han illa misshandlad och slagen till golvet. En av männen tryckte slutligen en kniv mot hans hals. För polisen har han uppgivit att han var säker på att han skulle få kniven i sig.

Mer läsning

Annons