Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmstudion hedrar Tejde med en extra film

På torsdag den 24 november kommer Ludvika Filmstudio att hedra nyligen bortgångne Jan Olov Tejde med att visa en extra film utöver höstprogrammet.

Annons

Jan Olov Tejde kommer att hedras av Ludvika Filmstudio på torsdag med en extra filmvisning.

– Vi kommer att visa en film i Jan Olovs anda. En film som han tyckte om, av en av hans favoritregissörer. Vilken film det blir är inte klart. Det är en del att reda ut när det gäller visningsrätter, säger nuvarande ordföranden Jörgen Gunnarson.

Jan Olov Tejde var med när Ludvika Filmstudio startades i mitten av 1950-talet och var under årtionden föreningens förgrundsfigur, bland annat var han ordförande 1975 – 2007. Vid årsmötet i våras avgick han ur styrelsen och utsågs till hedersmedlem.

– Jan Olovs gärning i filmstudion har varit fantastisk. Vi kan inte tänka oss ett bättre sätt att hedra honom och hans arbete. Alla medlemmar är välkomna, framhåller Gunnarson.

Han tillägger att Ludvika Filmstudio kan se tillbaka på en mycket fin höstsäsong med 295 sålda abonnemang. Som vanligt numera har publiken kunnat betygsätta filmerna.

– Högst poäng i höst fick The Danish Girl med 4,3. Lägst, men inte särskilt lågt, fick 45 år med 3,3. 26 januari kör vi i gång vårsäsongen och vi kan redan nu utlova något extra.

Mer läsning

Annons