Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem lottospelare får dela nära 20 miljoner kronor

/
  • Sensation.

19 772 581 kronor! Det är vad fem vinnare i Ludvika kan se fram mot att få dela på efter den senaste dragningen på Lotto ett.
De tursamma uppges vara en pensionär och fyra släktingar till honom. Kvintetten föredrar emellertid att ligga lågt och vill inte att deras namn ska avslöjas i sammanhanget.

Annons

Enligt vad tidningen erfar är vinsten den största som någonsin utfallit på spel som stämplats in i Ludvika.

– Ja, det är den största som gått till Ludvika. Det kan jag lugnt säga, men om det är den största i hela Dalarna har jag faktiskt ingen uppfattning om, säger Tommy Wahlgren, känd från tv som pr-chef för Svenska Spel.

Han var inte sen att gratulera den nyrike pensionären när denne hörde av sig per telefon efter en enligt uppgift ganska så påfrestande natt.

– Han såg dragningen på tv på lördagskvällen och sedan kunde han inte sova på natten. Jag har redan gratulerat honom. Nu ska vi komma överens om ett datum när de kan komma hit så vi vår träffas, äta en god lunch och skåla i champagne. Han tycker att det ska bli jätteroligt, fortsätter Wahlgren som helhjärtat gläds å det lyckosamma spelgängets vägnar.

För när man vinner en sådan här stor vinst är det inte bara så att man knallar till banken och hämtar ut pengarna. När det handlar om vinster över tio miljoner kronor ska vi ses personligen, fortsätter han förklarande.

Oftast äger träffarna rum på Svenska Spels kontor i Sundbyberg. I dessa sammanhang medverkar också bankfolk för resonemang om var och hur de gigantiska penningbeloppen ska placeras.

Wahlgren berättar vidare att pensionären har spelat Lotto i 25 års tid och att den vinnande raden har funnits med hela tiden. Här kan man verkligen tala om att trägen har vunnit.

Peter Lindgren gratulerade vinnarnas huvudman när han, glad och omtumlad, personligen dök upp i spelbutiken på söndagen.

– Jag har lovat att inte avslöja hans namn, så det får räcka med att han är en 60 plusare. För egen del är jag verkligen glad över att ha en kund som har vunnit nästan 20 miljoner. Det lär ju vara den största vinst som gått till Ludvika.

Mer läsning

Annons