Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felparkerare retar boende på Notgården

/
  • Gata med p-bekymmer? Enligt klagomål till tidningen är felparkering ett stort problem på Videvägen i Ludvika. Samtidigt anklagas kommunen (lapplisorna) för att vara dåliga på att hålla efter de som bryter mot gällande bestämmelser.

Annons

Såväl tidningen som projekteringschefen vid kommunens tekniska kontor, Christer Lindberg, har fått påringningar med synpunkter på parkeringskulturen på Notgården, Videvägen i synnerhet.

- Hur kan det komma sig att kommunen är då dålig på att hålla efter alla som parkerar fel som på Videvägen. Där kan bilar stå parkerade i veckor trots att det inte är tillåtet, undrar en person som dock inte vill att hans namn ska sättas ut i tidningen.

Enligt nu gällande parkeringsbestämmelser för Videvägen råder totalt förbud att parkera fordon nattetid eller närmare bestämt mellan klockan 24.00 och 08.00. Den regeln är i kraft under perioden 15 november till och med 31 mars. Under övrig tid på dygnet och året är det datumparkering som gäller.

- Gatan är smal och där finns ett framkomlighetsproblem som blir värre på vintern när det kommer snö, säger Lindberg som en motivering till det nattliga p-förbudet.

Det finns synpunker på kommunens kontroll av efterlevnaden. Tycker du att felparkeringarna på Notgården är ett stort problem?

- Jag törs inte uttala mig om hur omfattande problemet är men vi ska naturligtvis kolla upp det. Visst håller vi efter felparkerarna även om det inte är så ofta som de (lapplisorna) är där. Det kan bli ett par gånger i veckan och ibland mindre.

En av Ludvikas två lapplisor, Marianne Bransell, försäkrar att hon och hennes kollega är verksamma även i det aktuella området.

- Senast i förra veckan var vi där och satte böteslappar på flera bilar som stod felparkerade och under februari var vi där och kollade flera nätter. De som sköter snösvängen tycker att det är bra.

Videvägens p-regler är bara skyltade på en plats, i korsningen med Lyckåkersvägen. Borde det inte vara en motsvarande skylt för trafikanter som kör in på gatan från Vallvägen?

- Nej, det räcker med en skylt där gatan börjar. Som trafikant är man skyldig att kolla upp vad som gäller, slutar Bransell.

Mer läsning

Annons