Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fas 3-jobbare till "rondellvillan"

/

"Rondellvillorna" i Marnäs kommer förmodligen inte att rivas förrän 2013.
Nu blir en av villorna arbetsställe för kommunal personal för obestämd tid.

Annons

– Det är personalenheten som frågat om de kan få hyra lokalerna och det har vi sagt ja till. Det finns ju inte så många kommunala lokaler som står tomma, förutom i Kommunalhuset i Grängesberg.

Biträdande fastighetschefen Birgitta Parling Andersson berättar att personalenheten först kommer att hyra den vita villan vid Trädgårdsgatan 11. Framåt vårvintern flyttar de in i gula villan vid Villagatan 12.

– Huset vid Vilagatan 12 kommer under ett par månader att hyras av en barnfamilj som väntar på att få flytta in i sin nybyggda villa i Ludvika. Vi har sagt att personalenheten under den tiden kan sitta i villan vid Trädgårdsgatan. När personalenheten sedan flyttar ut kommer den villan inte att hyras ut till någon annan.

Personalenheten lämnar ett kontorsrum på Marnäsliden. Där behövs alla tillgängliga lokaler när kommunen gör om sin organisation och flyttar ihop personal- och ekonomifolk till en gemensam förvaltning.

Lars Jansson är chef för arbetsmarknadsfrågor vid personalenheten:

– De som kommer att flytta till de här villorna är fyra personer som har projektarbete inom Fas 3. De jobbar bland annat med reklam och broschyrer och nu när vi får tillgång till en fastighet finns ju möjlighet att utöka verksamheten när vi inte är begränsade till ett rum.

Fas 3 kallas den verksamhet där arbetslösa hamnar efter att ha varit utan "vanligt" jobb under 450 dagar. Personer som deltar i Fas 3 ersätts med motsvarande A-kassa.

– Vanligen får de jobb för ett år i taget och dessa perioder kan sedan förlängas. Här i Ludvikaområdet har Arbetsförmedlingen cirka 100 personer ute i Fas 3 varav 23 har sysselsättning hos kommunen. De flesta hos oss arbetar som extra resurser ute på skolorna, upplyser Lars Jansson.

Nämnas kan att Trafikverket nyligen har gjort en tidplan för rondellbygget vid Willys och ombyggnaden av Gamla Bangatan mellan rondellen vid brandstationen och nya rondellen.

– Efter årsskiftet börjar vi jobbet med en förstudie som ska vara klar senast den 1 juli. Därefter görs arbetsplanen och den ska vara färdig senast den 31 december 2012. Så 2013 kan vi börja bygga och bygget bör vara klart senhösten 2013 eller senast våren 2014, säger Lars Nord vid verkets enhet för planering.

– Så de som flyttar in i villan kan säkert vara kvar där hela 2012, tillägger han.

Mer läsning

Annons