Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett och två och tre: Nu har skolbygget börjat

Under till lika delar uppmuntrande som uppfordrande tillrop från Ingvar Henriksson (S) inleddes på tisdagseftermiddagen storbygget vid Grågåsvägen.
Om ungefär ett år och åtta månader ska nya Marnässkolan stå klar att ta emot upp till 350 elever.

Annons

Social- och utbildningschefen Mikael Carstensen, rektorn Mikael Johansson, kommunala fastighetsbolagets ordförande Ingvar Henriksson (S), social- och utbildningsnämndens ordförande Hanna Lindgren (S) och fastighetsbolagets byggchef Jan Hedberg såg på tisdagen till att starta bygget av nya Marnässkolan.

Vid 14-tiden på tisdagen greppade fyra män och en kvinna varsin spade och gav därmed symboliskt klartecken för bygget som är kostnadsberäknat till runt 125 miljoner kronor.

En av spadhanterarna var Mikael Johansson, rektor vid Marnässkolan, och som framhöll att såväl personal som elever ser fram emot att få lämna nuvarande Marnässkolan vid Domherrevägen. I 50 år har skolan hängt med men anses nu hopplöst omodern i flera avseenden.

– Alla ser vi med stor glädje fram emot att få flytta till nya skolan. Det blir helt andra möjligheter att jobba tillsammans och på ett pedagogiskt bättre sätt. Vi längtar efter den nya skolan.

Vi planerar att ta med eleverna på studiebesök och följa processen med bygget, berättar rektorn Mikael Johansson.

Ludvikaföretaget AEB började i höstas med att gräva upp och transportera bort de gamla grunderna efter flerfamiljshusen vid Grågåsvägen 7 – 11 som stod här till i slutet av 90-talet.

– Nu på torsdag börjar vi med mark- och betongjobben och som mest kommer tio till tolv man att vara sysselsatta här. I vecka åtta (20 – 24 februari) ska jobben vara klara. Ännu har vi inte bestämt om vi ska lägga anbud även på själva byggjobben, säger AEB:s ägare Håkan Lodin.

Noga ska det vara, hjälm på gäller även vid första spadtag och Hanna Lindgren fick hjälp av Ingvar Henriksson att få ordning på huvudbonaden.

Mer läsning

Annons