Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En snabb Italiensk visit

/
  • Blåsigt på playan. Det gäller att hålla i sig när pålandsvindarna kommer, tycker Alina Magnusson och Gustav Gustavsson,
  • I böljan blå. Deltagarna Kabila Alrubeyi, Izabelle Klodner, Alma Lundén
  • Kul på Valhallaplayan. Alina Magnusson, Nanouhka Igraneza, Carina Isaksson och Emil Kristiansen hade jättekul.
  • I italienska vatten. Alma Lundén, Carina Isaksson, Izabelle klodner, och Emil Kristiansen deltog i italienresan när Valhalla förskola inledde sin temavecka med italiensk mat på måndagen. Man nöjde sig inte bara med en veckomeny med pizza och pasta. Tillsammans med sina kamrater åkte de till Italein. men bara på låtsas....
  • Det är serverat. Flygvärdinnan Ruby Ruby Alerman

Annons

Det blev en hugnesam utflykt där samtliga små resenärer redan från början fick lära sig livets allvar i form av det bekanta köandet vid flyget.

Pass, biljetter, solglasögon och motorsåg(!) ingick i packningen på något håll. Sannolikt en blivande kapare...

Piloten Carina hälsade välkommen och meddelade under resans (snabba) gång både när vi passerade ABB och Polen. Ku-Polen. En något märklig flygväg kan tyckas men resenärerna satt andäktigt med livremmen(säkerhetsbältet) fastspänt och paraplydrinken, serverad med säker hand av flygvärdinnan Ruby, i handen.

Resan utföll till belåtenhet och på en direkt förfrågan från kaptenen kunde resenärerna meddela att ingen hade fått lock för öronen.

Möjligen enstaka lockar.

- Inom kommunen brukar vi ha temaveckor när det gäller mat. Eleverna har röstat fram sin önskemat och det blev mycket italienskt.

- Men vi ville göra någonting mer än att bara äta typisk italiensk mat under en hel vecka, berättar Christina Johansson.

Det blev en chaterresa söderut med playa, bad, och -naturligtvis - den typiska maten.

Deltagarna verkade belåtna med arrangemanget i stort även om det kanske inte var så helt med vätan i vattnet på Playa del Valhalla (lekhallens golv) men humöret hos resenärerna var det sannerligen inget fel på.

Mer läsning

Annons