Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man ska ha blivit slagen och sedan jagad av kniv- och yxbeväpnad duo

Den yngre mannen ska ha misshandlat en man i Ludvika. Sedan ska han, och en kamrat, ha jagat den misshandlade mannen, när de var beväpnade med kniv och yxa.
Duon åtalas nu misstänkta för flera brott. De erkänner varsitt brott men förnekar de allvarligare brotten.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Har grannen sålt dyraste huset? Klickbar karta: Här är årets största fastighetsaffärer i din kommun

Här har fjällstugorna ökat mest i pris – vi har topplistan

Strömavbrott under vintern kan snabbt kyla ditt hus – enkla tips för att behålla värmen

SÅ KÖPER DU PLUS

De båda männen är bosatta i Ludvika kommun. Den äldre är i 45-årsåldern och den yngre i 30-årsåldern. De båda har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för flera brott.

Enligt åtalet ska den yngre mannen ha misshandlat en annan man i närheten av cykelbanan mellan Ludvikas småbåtshamn och Skuthamn, den 30 juni i år. Han ska ha slagit mannen i ansiktet, sparkat honom i magen samt satt sig ovanpå honom och slagit honom i ansiktet.

Vid de sistnämnda slagen ska mannen även ha haft en kniv i handen som han slog med. Han åtalas misstänkt för misshandel.

Två män har åtalats misstänkta för flera brott i Ludvika. Den yngre ska ha misshandlat en man och sedan ska den åtalade duon ha jagat mannen från platsen, beväpnade med kniv och yxa. OBS: Bilden är arrangerad.Foto: Peter Ohlsson/Arkiv

Efter händelsen ska de båda männen ha sprungit efter den misshandlade mannen. Den yngre mannen ska ha varit beväpnad med kniven och den äldre med en yxa. De båda åtalas därför misstänkta för olaga hot.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med de båda åtalade männen, den misshandlade mannen samt tre vittnen som bevittnade händelseförloppet. Åklagaren lägger även fram fotografier över den misshandlade mannens skador.

De båda åtalade männen förnekar brott.

Dagen efter, den 1 juli, ska den yngre av männen ha burit kniv när han vistades på Storgatan i centrala Ludvika. Han åtalas därför även misstänkt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Mannen erkänner brott.

Den 13 oktober ska den äldre mannen ha haft 0,47 gram cannabisharts på sig när han vistades på Timmermansvägen i Ludvika. Han åtalas därför misstänkt för ringa narkotikabrott. Mannen erkänner brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons