Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man både frikänns och döms – medger att han tog plånbok som "bestraffning"

En man från Ludvika kommun frikänns från misstankarna om misshandel och telefonstöld men döms för en stöld av en plånbok.
Mannen har förnekat brott men medgett att tog plånboken, som "bestraffning" mot en annan man.

Annons

En man från Ludvika kommun frikänns från misstankarna om misshandel och telefonstöld men döms för en stöld av en plånbok. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Morhagen fäbodhotell till salu – arrendatorn överrumplad: "Vi vet inte vad som händer"

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 55-årsåldern och bosatt i Ludvika kommun. Den 11 februari i fjol befann sig mannen i en bostad i Ludvika kommun. I bostaden fanns mannen tidigare flickvän samt en annan man. Den nu dömde mannen skulle hämta saker som tillhörde honom och i samband med detta uppstod bråk.

Efter händelsen åtalades mannen misstänkt för att ha misshandlat exflickvännen samt för att ha stulit en telefon som tillhörde henne och en plånbok som tillhörde den andre mannen.

Mannen själv har förnekat brotten han misstänkt, men vidgått att han tog med sig telefonen och plånboken. Han ansåg att telefonen tillhörde honom och har berättat att han tog med sig plånboken som "bestraffning" mot den andre mannen.

Falu tingsrätt konstaterar att det är den andre mannen som har hävdat att kvinnan blev misshandlad. Själv har hon berättat att hon skadade sig när hon ramlade. När det gäller stölden av telefonen så konstaterar tingsrätten att det är oklart vem som ägde telefonen.

Tingsrätten anser att bevisningen inte håller för att döma mannen för misshandeln och telefonstölden. Däremot dömer tingsrätten mannen för stölden av plånboken.

Han döms till villkorlig dom samt till att betala 50 dagsböter à 100 kronor, sammanlagt 5 000 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons