Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma kramade statsministern

/
  • Öl efter jobbet. Jonathan Joffer frågade statsministern hur gammal han är (=41) och om han skulle ta en öl efter besöket på särskolan men Reinfeldt sa att han fortfarande jobbade då så det gick inte.
  • Pekkartan. Mats Jönsson som är intresserad av geografi och stadsministerns kollegor i andra länder fick höra att Reinfeldt fått en ny kollega i Frankrike.
  • Stensveden. Reinfeldt gillar dagis och fick höra hur det är att jobba i barnomsorgen i Ludvika.
  • Lokala m-pampar. Statsministern han med några minuter med de lokala moderaterna i Ludvika också.
  • Löna sig mer. Den nye arbetarledare Fredrik Reinfeldt tycker att städarna gör ett bra och viktigt jobb som borde löna sig bättre.
  • Vi är nere. Marie-Louise Eriksson och Malin Eriksson, städare i Fredriksberg berättade för stadsminister Fredrik Reinfeldt om hur det är i kommunala städarsverige där deras ytkesgrupp inte ens finns med i lönestatistiken.
  • Stora kramen. Emma Gustafsson i särskolan passade på att ge statsminister Fredrik Reinfeldt (s) stora kramen när särskoleklassen fick besök efter deras inbjudningsbrev till stadsministern direkt efter valet som de jobbade hårt med i skolan. Reinfeldt myste och tyckte att det var kul att se hur läraren Inger Anderssons ungdomar utvecklat en alternativ kommunikation med pekkartan i centrum.

Annons

Läraren Inger Andersson har tillsammans med sina kollegor fått hela klassen att öppna sig och börja prata med hjälp av individuella pekkartor. Filmen om pekkartan räckte eleverna över som present.

Emma passade på att ge statsministern en björnkram och förklarade stolt att hon kramat statsministern och det hade inte hennes pappa gjort.

Ett 20 minuter långt muntert besök blev betydligt längre och Jonathan Joffer frågade avslutningsvis om Reinfeldt skulle ta sig en öl efter besöket men statsministern sa att han fortfarande jobbade då så det fick bli senare.

- Det är viktigt att få en egen kommunikation, sa Reinfeldt som fick sitt första brev till sig skrivet i symbolspråket som skolan jobbar i och blivit uppmärksammade för i hela särskolesverige.

Stadsministern besökte Ludvika för att träffa kvinnorna som jobbar längst ut i den offentliga sektorn. Ludvikabesöket inleddes med att städerskorna Marie-Louise Eriksson och Malin Eriksson som städar allt kommunalt i Fredriksberg tog emot Reinfeldt i Folkets hus. Där fick han fick möta sex av kommunens 63 städerskor. Stolta städare med många år i yrket som gemensam nämnare och en hyffsad arbetsgivare som tar sitt arbetsmiljöansvar. Men lönerna:

- Vi tycker att vi är värda mer. Det finns liten förståelse högre upp för vår yrkesgrupp. Vi syns inte. Vi finns inte ens i lönestatistiken, avslöjade Marie-Louise Eriksson.

Och efter det timslånga mötet med kommunens städare så höll stadsministern med om mycket av vad som diskuteras och framförts.

- Jag är glad över att de ser att det kommit till förbättringar i deras arbetsmiljö. Det är viktigt att de som städar blir sedda och att det ska löna sig bättre, sa Reinfeldt.

Mer läsning

Annons