Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elgiganten till Lyviksberget

/
  • Storsatsning. Elgigantens verkställande direktör heter Henrik Bjönnes, en 34-årig norrman som nu offentliggör att Ludvika är en av 25 nya etableringsorter.  Foto: Johnny Syversen

Annons

Henrik Bjönnes, verkställande direktör på Elgiganten, bekräftar att man kommer till Ludvika men inte när och inte till vilken plats.

- Vi har den rutinen inom företaget av konkurrensskäl att inte tala om var vi ska etablera oss förrän några månader innan öppningen, säger Bönnes.

I ett pressmeddelande skriver företaget att Ludvika är en av 25 orter - från Trelleborg i söder till Haparanda i norr - där man inom de närmaste åren ska öppna nya varuhus.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag cirka 1 500 medarbetare på 57 varuhus. I Norden finns totalt 251 varuhus och samtliga får sina varor från centrallagret i Jönköping.

- Vi kommer att bygga upp verksamheten i bland annat Ludvika kring en företagare, som ingår ett franchising-avtal med oss och det beror på hur snabbt vi kan göra klart det som avgör när vi öppnar, hävdar Henrik Bönnes.

Kommunchefen i Ludvika, Kalle Gustafson, tycker det är jätteroligt att även Elgiganten kommer till Lyviksberget:

- Det är ett starkt varumärke och det är fantastiskt i vilken takt det växer där uppe. När man sitter här inne kan man till och med njuta av regnet utanför.

Även den här etableringen på det nya handelsområdet tackar Gustafson danska IBI för.

- Ärans den som äras bör, säger kommunchefen, som såg fram emot torsdagskvällens möte med näringslivsutskott, där Elgigantens Ludvikaplaner förmodligen blev en "snackis" bland ledamöterna.

Mer läsning

Annons