Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurpark för de små

/

Annons

Vid Gammelgården kan barn och deras familjer i för femte året i rad den här sommaren titta på djuren i den lilla djurparken där. I år är det fyra kaniner, tio höns och en tupp som hoppar och struttar runt i sina respektive gårdar. Barnens favorit sköldpaddan är med även i år och umgås med kaninerna. Om det inte är för kyligt ute, då håller den sig inomhus.

Kaninerna är lika rymningsbenägna som tidigare, men nu hoppas Tina Lindbom, gårdsfogde, att de inte ska kunna gräva sig ut alltför lätt.

- Vi har lagt cementplattor utefter staketet för att hålla dem inne, säger Tina Lindbom.

Hönsen lånas även detta år från Stensvedens dagis och kommer direkt ifrån Karl-Erik Skilström i Smedjebacken som haft hand om dem över vintern.

- Lars-Erik sade 'de lägger inga ägg' när vi fick dem, men som de har lagt, säger Tina Lindbom med segervisshet.

Men till den här säsongen uteblir fåren. Något som Tina Lindbom beklagar. Förut har föreningen kunnat låna djuren från olika håll, men i år hade alla fårägarna endera lovat bort dem till andra evenemang eller så var det andra saker som kommit i vägen.

- Vi kan inte köpa på på oss får till föreningen heller. Vi kan inte ha dem över hela året. Men vi vill ju jättegärna låna, säger TIna Lindbom.

Mer läsning

Annons