Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är så lugnt"

/

Annons

När Säfsenanläggningen avslutar vintersäsongen efter påsk, drar Coop ned öppettiderna en timme på vardagar och två timmar lördagar och söndagar.

- Säfsingarna kommer att anpassa sig. Jättemånga har frågat oss varför vi har öppet på kvällarna. Vi går ju där och bara väntar på kunderna.

Magnil jobbar heltid och har en anställd på heltid och två anställda som har halvtider i botten. Minskningen av öppettiderna drabbar inte de fast anställda, däremot de personer som tas in på timmar.

- Jag räknar med att spara in motsvarande en halvtid och detta kommer naturligtvis att bidra till att förbättra resultatet. Efter midsommar, när sommarsäsongen drar i gång hos Säfsen Resort, ökar vi öppettiderna igen. När det blir lågsäsong från vecka 35 (slutet av augusti) till lucia drar vi åter ner på öppettiderna.

47-åriga Kerstin Magnil är inne på femte året som så kallad franchisetagare. Begreppet innebär att hon har ett samarbetsavtal med Coop men kan driva butiken relativt självständigt. Hon får också behålla en del av eventuell vinst - och butiken i Fredriksberg går med vinst. I fjol var omsättningen 17 miljoner kronor och Coops del av vinsten uppgick till 800 000 kronor.

Den 31 oktober går avtalet ut och Magnil vet ännu inte om hon vill diskutera en förlängning. Hon är kluven, som hon säger, och väger för- och nackdelar mot varandra.

- Arbetar man som franchisetagare har man inget annat liv. Det är mycket jobb och lite fritid och även om barnen börjar bli stora vill man ju gärna umgås mera med familjen.

Mer läsning

Annons