Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är en förvirrande process"

Annons

För de allra flesta lär det ha varit en självklarhet att det finns ett enhetligt och fungerande adressregister i landet. Posten kommer fram, förr eller senare. Och räkningarna hittar ju alltid rätt.

Inte heller har det varit några större bekymmer att ändra adress vid en flytt. Det är bara att fylla i de färdigtryckta talongerna från Svensk Adressändring och skicka in. Sedan sköts allt automatiskt.

Men av allt att döma fungerar inte adressregistret fullt ut längre. Därför pågår det ett omfattande arbete ute i landet där de så kallade belägenhetsadresserna ändras.

Och enligt Postens informationsavdelning är kommunerna den viktigaste kuggen i processen. Det är nämligen kommunen som fastställer de nya adresserna, vilket längs Halvarsvägen lär innebära att det är Ludvika kommunen som bestämmer vilket nummer som ska gälla i fortsättningen.

Kommunen ska i sin tur lämna över det nya registret till posten.

För Anders Lindell har inhoppet på utdelningschefsstolen bland annat medfört insikten om att processen inte flyter på helt smärtfritt.

- Ja, jag har fått in samtal från Halvarsområdet och det känns som att det är en förvirrande process.

- I starten är det ju kommunen som gör jobbet och sedan ska vi få över registret.

Anders Lindell tror däremot inte att folk riskerar att bli utan post. Även om nummer ändras, utan att kommunen kommunicerat med posten, är ändå lantbrevbärarna väl bekanta med namnen på postlådorna menar han.

Mer läsning

Annons