Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den sista dansen i Ludvika

/

Annons

- Vid senaste dansen vi hade, i december, kom det 53 personer. Nu måste det komma minst 60 - 70 personer, annars lägger vi ner, säger Eivor Hertzberg, en av de drivande krafterna i föreningen.

Hon tycker att det är minst sagt anmärkningsvärt att allmänhetens intresse för danserna inte är större. Föreningen engagerar orkestrar med skickliga musiker, inträdet (100 kronor) är relativt lågt satt och trivseln på danserna brukar vara stor. Ännu större skulle den givetvis vara om fler betalade entré - dessutom skulle föreningen i så fall ha någon möjlighet att få ekonomi på verksamheten.

- En orkester kostar 5 000 - 7 000 kronor för en kväll, lokalhyran är 2 700 och det kostar att annonsera. Då måste det komma mer folk för att det ska gå runt, konstaterar Hertzberg.

- Många av oss börjar bli lite till åren och vi behöver få med folk under 60 för att det här ska kunna leva vidare. Vi vet att många yngre anser sig vara dåliga på att dansa, men kommer de bara med så är de snart inne i det, fortsätter Hertzberg med övertygelse i rösten.

Kan de låga besökssiffrorna bero på att föreningen enbart serverar smörgåsar och alkoholfri dryck?

Det tror hon inte.

- En nyårsafton hade vi ordnat med rättigheter. Efter nyår fick vi "ta tillbaka" nästan alltihop.

Mer läsning

Annons