Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De väljer Säfsen för format och trivsel

/
  • Maria Karlsson och Anders Olofsson med sina döttrar Thea och Ebba trivs i Säfsen. De är här för tredje gången.

Familjen Karlsson-Olofsson från Skene i Västergötland turistar för tredje gången i Säfsen. De gillar det lilla och gemytliga formatet på anläggningen och åker lika gärna längd som slalom. De två flickorna har precis börjat åka utför.

Annons

– Vi trivs väldigt bra här uppe och det är kul att komma till snön. Hemma har vi bara haft lite puder, säger mamma, Maria Karlsson, som har femåriga Ebba hos sig medan pappa Anders Olofsson tar hand om hennes storasyster Thea, sju år.

Nyheten om den kommande satsningen på boende intill skidbackarna har inte nått henne ännu.

– Det är svårt att ha någon uppfattning om det. För oss spelar det inte så stor roll. Vi bor bra i Säfsbyn och åker egentligen mest längd, så vi är inte så beroende av att vara nära backarna. Men för min syster och hennes familj är det nog annorlunda eftersom dom åker mest utför.

De kom i söndags och har tagit en kortsemester fram till torsdagen.

– Vi har åkt hit med släkten, totalt är vi 15 personer, upplyser Maria Karlsson.

Cecilia Söderlund-Svensson jobbar i receptionen på Säfsen Resort och konstaterar att hon då och då får frågor om det finns boende vid backarna.

– Jag tror att det blir ett lyft och det måste bli bra för barnfamiljerna. Föräldrarna kan släppa ut sina barn i skidbacken utan att själva behöva följa med.

Jonas Andersson är anläggningschef på Säfsen Resort och när han tittar upp mot backen konstaterar han förnöjt att det är stor aktivitet trots att helgerna är slut. Skidskolans instruktörer har fullt upp.

– Just nu är det mest svenskar här och det verkar som om många valt att förlänga helgledigheten. Längre fram har vi fullt. Helgen vecka 5, till exempel, har vi inte en bädd ledig.

Mer läsning

Annons