Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De väcker puben till liv

/
  • Får liv i puben. Robert och David Hjernberg håller över sommaren pub-aftnar i Söderbärkeparkens pub.  Foto: Fredrik Larsson
  • Barn från Barkens trakter. Lokalbandet Barkens barn spelar blandade rock-covers för andra gången på puben i sommar. Bakre raden från vänster: Per Herbertsson, Johan Vernersson, Anders Frendin. Främre raden från vänster: Patrik Nygren och Daniel Filipsson.  Foto: Fredrik Larsson
  • Kommer hem och satsar. Bröderna Hjernberg är uppvuxna i Söderbärke men studerar i Uppsala. Nu kommer de hem över sommaren för att driva pubverksamhet. Från vänster David Hjernberg, bartendern Jennie Johnsson, Robert Hjernberg.  Foto: Fredrik Larsson

Annons

Bröderna Robert och David Hjernberg, 26 och 24 år, är uppväxta i Söderbärke men studerar sedan några år tillbaka ekonomi i Uppsala.

Genom flygblad i hemtraktens brevlådor och lite annonsering har de spridit nyheten om sin nyöppnade pubverksamhet i sommar. Varje onsdag och fredag håller de pubaftnar i Söderbärkeparken, något de tycker behövs för att få lite liv i stället.

- Puben här har ju varit på halvfart. Vi tror att det behövs kontinuitet i kvällarna för att folk ska komma, säger Robert Hjernberg.

Efter vändor fram och tillbaka med kommunen kunde de i april börja bygga ut puben och en lyckad invigning hölls veckan efter midsommar. På onsdagar uppträder trubadurer, och på fredagar kan man lyssna till band.

Förutom diverse alkoholhaltiga drycker serveras även mat. Personal under pubkvällarna är utöver bröderna bartendern Jennie Johnsson, 26, samt en värd för kvällen.

- Som mest har det varit 120 personer här. Men vi hoppas såklart på fler besökare, och förhoppningsvis publikrekord i kväll (fredag) då lokalbandet Barkens Barn spelar.

Tilläggas kan i efterhand att bröderna i fredags fick publikrekord med ett besöksantal på cirka 200 personer.

I framtiden hoppas de på att kunna utveckla verksamheten, kanske i form av en utbyggd pub i samband med större Parken-arrangemang.

Bröderna ser det som ekonomistudier i praktiken.

- Det är fantastiskt roligt. Det dyker alltid upp något nytt att handskas med.

Mer läsning

Annons