Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gör lysande affärer på läkarbristen

/
  • Vinst. Uthyrning av läkare är en lukrativ bransch. Vd:n Börje Eriksson är en av två ägare till Svensk Närsjukvård AB och har fått en fin aktieutdelning i år.  Foto: Lars Dafgård

Annons

Sedan flera år är det inhyrda stafettläkare som håller uppe verksamheten på Ludvika Norra vårdcentral.

Nya Ludvika Tidning berättade i början på juli att kostnaden för stafettläkarna på vårdcentralen i fjol var 5,7 miljoner kronor.

Det företag som anlitas är Svensk Närsjukvård, vilket har adress i Borlänge. Företaget startades januari 2001 av två läkare i Dalarna och deras första uppdrag var en läkarentreprenad i Ludvika.

Deras årsredovisning som omfattar från 1 september 2005 till 31 augusti 2006 visar att bolaget går lysande. Omsättningen under perioden var närmare 105 miljoner kronor (jämfört med 64,5 miljoner kronor föregående räkenskapsår).

Under denna tid hade man i medeltal 27 anställda och det är fyra fler än föregående år.

Bolaget redovisar för 2005/2006 ett positivt resultat efter finansnetto på 2 495 000 kronor. Det går att jämföra med föregående räkenskapsår då resultatet var 1 086 000 kronor.

Av vinstmedlen valde styrelsen att utbetala 1200 kronor per aktie till aktieägarna, det vill säga de två aktieägarna fick vardera 600 000 kronor var i aktieutdelning.

En splittring har därefter skett inom företaget Svensk Närsjukvård AB och företaget har därför meddelat Norra vårdcentralen att man särar på sig.

- Vi fortsätter som tidigare. Det blir inga konsekvenser för Ludvika Norra, sa vd Börje Eriksson till tidningen när det blev känt.

- Bemanningen är ett problem i hela landet, med hög efterfrågan på läkare och liten tillgång, konstaterar Eriksson.

Mer läsning

Annons