Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför flyr ledarskapet social- och utbildningsförvaltningen

Annons

I förra veckan fick skolchefen Lena Sahrblom sluta efter elva månader på jobbet, officiellt sa hon upp sig men det var under provokation/tvång.

NLT kontaktar förre skolchefen BrittMarie Pettersson och ber om hennes kommentar:

- Jag har full förståelse att min efterträdare som avdelningschef skola valt att säga upp sig utifrån min erfarenhet av hur ledarskapet fungerar på förvaltningen.

- Jag valde ju själv att sluta, men det tog lite längre tid för mig än för min efterträdare att förstå vad det handlar om. Men när jag väl kom till insikt så förstod jag att om jag inte skulle krossas fullständigt som individ och bli sjuk så fanns det bara en sak att göra efter 37 års anställning - nämligen sluta, säger Pettersson

Pettersson säger att det aldrig skulle ha blivit aktuellt att sluta under förre förvaltningschefen Peter Svantessons ledarskap:

- Jag var 59 år när jag tog jobbet avdelningschef skola så tänkte stanna på den posten fram tills min pensionering om inte något oförutsett som att jag blivit sjuk eller så hade inträffat. Jag trivdes med arbetsuppgifterna och det var mitt kompetensområde. Hade jag trivts med ledningen och inte känt mig kränkt hade jag varit kvar.

- Genom att min efterträdare tydligen kommit till samma slutsats så är det inte svårt att inse att det finns allvarliga problem inom ledningen för social- och utbildningsförvaltningen, när två närmsta chefer till förvaltningschefen väljer att avgå med så kort tidsintervall, säger Pettersson.

Förvaltningschefen Kah Slenning säger att Sarhbloms avgång visserligen var väntad med bekräftades först på fredagsmorgonen.

- Av princip kommenterar jag inte enskilda personer motiv och känslor offentligt. Det gör man öga mot öga.

- Det man kan säga är att det pågår ett kulturskifte i hela kommunen. Man går mer och mer i från äldre sortens hierarkiska ledarskap till ett nätverksorienterat ledarskap. Man kan då ha olika uppfattningar om vad man trivs med, säger Slenning

Social- och utbildningsförvaltningen har också, enligt facken, en annan problemavdelning, individ- och familjeomsorgen där många socialarbetare tiger och lider under avdelningschef Eva de Marothys ledarskap.

På socialen har man en problematik med utköp av personal som hamnar i onåd och personal som självmant säger upp sig i högre utsträckning än vad man har i andra kommuner enligt facken.

Mer läsning

Annons