Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damerna i Ängsklockan lockar med fynd

Sedan i lördags och fram till 18 mars bjuder damerna i Lions Club Ängsklockan in till vårloppis. I år har verksamheten förlagts till före detta Underverkets lokal vid Storgatan i centrum.

Annons

Margareta Vester, Åsa Meuller och  Monica Enberg berättar om en bra start för Lionsdamernas traditionella vårloppis. Många hundratals, kanske tusentals saker, har skänkts för försäljning och där intäkterna går till välgörande ändamål.

Vid tidningens besök på måndagseftermiddagen kommer och går det folk hela tiden som går runt och kikar och känner på grejerna.

– Många har varit givmilda och skänkt saker. Allt ifrån tyger och gardiner, leksaker, porslin och skivor till möbler. I dag sålde vi ett fint matsalsbord med fyra stolar, berättar Margareta Vester.

Denna eftermiddag har hon sällskap av Åsa Meuller och Monica Enberg som tjänstgörande i butiken.

Vad är det mest ovanliga som folk har skänkt till er?

– Jag vet inte, kanske den där testcykeln, en snowboard och en barnvagn, svarar Margareta Vester.

Hon och kollegerna förefaller vara mer än nöjda med kommersen de första dagarna. I lördags när man hade premiäröppet, var det rejäl rusch, berättar Margareta Vester.

Hon hoppas och tror att kommersen fortsätter att ligga på en hög nivå de kommande veckorna. Vad som talar för att det blir så, är det faktum att man successivt får in nya grejer.

– Det verkar som att loppis fortsätter att vara väldigt inne, noterar hon.

Vårloppisen har öppet 11.30 – 18.00 under veckorna och 10.00 – 14.00 på lördagar.

Mer läsning

Annons