Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagmar fick sin remiss

/
  • Pigg. Jag har krämpor - för jag är ju 89 år - men jag är fortfarande pigg här uppe! Kan man vara för gammal för att få remiss till en specialist, undrar Dagmar.  Foto: Thomas Isaksson

Annons

Då Dagmar Danielsson vaknade upp på onsdagsmorgonen hade hon hög feber och benen bar inte. Samma dag figurerade hon i tidningen eftersom hon nekats en remiss till ögonspecialist i Falun av en stafettläkare på Solsidans vårdcentral.

Hon hann bli en riksnyhet innan dagen var slut.

Onsdagsförmiddagen tillbringade hon på Solsidans vårdcentral och det konstaterades att hon hade 38,9 i feber och en sänka på 96.

- Läkaren säger att jag har en infektion som sitter i bröstet. Han skrev ut penicillin. Det var Lars Karlsson och honom har jag haft förut. Jag tycker han är jättebra.

- Dessutom sa jag till honom att jag ville ha en remiss till ögon i Falun. Och det fick jag. Det var inga som helst problem. Förmodligen har han läst tidningen idag för det var en sköterska som tog emot och hon frågade om det var jag som var med i tidningen i dag. Jag svarade ja och sedan sa vi inget mer om det.

Dagmar Danielsson är nöjd över att hon äntligen får en remiss.

- Ju mer väsen, desto bättre. Jag törs säga vad jag vill för jag säger bara sanningen!

Mer läsning

Annons