Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Cyklande barn kan skada sig illa"

/
  • Har fått nog. – Brittsandsvägen har varit bucklig och dålig ända sedan vi flyttade hit 1998. Nu är den värre än någonsin och vi har fått nog. Nu måste något göras, säger Anna Vikersjö, en av många som tvingas köra på det usla avsnittet varje dag.
  • Vill varna. – Om barnen cyklar omkull i groparna kan de göra sig riktigt illa. De kanske inte tänker på att ta det försiktigt, varnar Anna Vikersjö i Gonäs.

Annons

Enligt Vikersjö handlar det om ett gammalt vägproblem som fortfarande, efter nära nog ett decennium, fortfarande inte har fått en tillfredsställande lösning.

I dessa tjällossningstider blir den aktuella delsträckan mer eller mindre oframkomlig och det bedöms som nödvändigt med en akut insats.

- Vi som tvingas åka på den bedrövliga Brittsandsvägen varje dag är trötta på att ha det så här. Vägens skick blir allt sämre och nu måste något göras före avfarten mot Kärrsvedsvägen och Erik Lars väg, fortsätter Vikersjö.

Hon tror att klagomålet till tidningen ska göra susen och sätta fart på de ansvariga.

- Sedan de tog bort beläggningen har det blivit värre än någonsin tidigare. Nu är det så många hål och grytor i körbanan att det inte längre går att undvika dem när man ska köra förbi.

- När Halvarsvägen var dålig och det skrevs om det blev det resultat. Nu hoppas vi att de gör en ordentlig upprustning så det blir hållbart. Det räcker inte med att bara lägga i lite grus i själva hålen.

Ett 30-tal hushåll uppges vara drabbade av missförhållandet i Brittsandsvägen. I sammanhanget påtalas också risken för att barn, som ofta cyklar omkring på den, ska åka omkull och skada sig.

- De kanske inte tänker på att ta det försiktigt och kör de omkull kan de göra sig riktigt illa, varnar Vikersjö, avslutningsvis.

Tidningen har sökt Christer Lindberg, projekteringschef vid kommunens tekniska kontor. Han har dock inte kunnat nås för en kommentar på grund av ledighet.

Mer läsning

Annons