Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkus 60 testade cirkus

/
  • Full cirkus hos cirkusen. Som synes var det många verksamheter igång under de timmar sportlovslediga Ludvikaelever kunde bekanta sig med verksamheten hos minicirkusen.
  • Koncentration. Det gäller att hålla tungan rätt i mun om man ska bli en modern Elvira Madigan hos Ludvika Minicirkus.

Annons

I går hade man cirka 60 blivande (?) cirkusartister, fördelade på två grupper, i verksamhet i Gamla Folkan på Engelbrektsgatan.

När vi tittade in framåt eftermiddagen surrade hela kåken av aktivitet.

Barbro sammanfattade det korrekt när hon tittade ut över träningslokalen:

- Alla deltagare tycks ha hittat just sin grej. Alla pysslar med nåt och inga redskap lämnas oprövade.

Hon glider omkring i lokalen med skarpaste blicken påkopplad, letar efter en och annan talang som har det där lilla extra ifråga om entusiasm och fallenhet.

Jodå, hon har upptäckt en liten kille som har alla förutsättningar att tränga sig in i den meritspäckade samlingen av unga Ludvikambassadörer verksamma runt om i världen med Ludvika Young Stars varumärke.

En dag som den här är inte enbart till för att visa upp cirkusens verksamhet.

En gnutta talangspioneri ligger också med i bakhuvudet när man anmäler sitt intresse för att få vara med och sätta extra krydda på utbudet av sportlovsaktiviteter.

Med tanke på den aktivitet som råder vid vårt besök finns det, som Barbro påpekar, skäl att ta det som ett tecken på det behov av fysisk aktivitet som inte ungdomarna får i dagens skola.

Att leka och härja under någorlunda ordnade former, i första vändan, är en del av det framgångsrecept Barbro och Ola använt under många år vid det här laget.

Mer läsning

Annons