Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefen ger ambulanspersonalen rätt

/

– Jag kan lova att ordna med en bärbar dator till bakjouren. Det här skulle jag ha fixat tidigare, säger Mikael Köhler, chef för medicinkliniken i Falun och Ludvika.

Annons

Han tycker att det ligger mycket i de åsikter Maria Strömberg framför om bakjouren när det gäller läkarnas tillgång till tekniska hjälpmedel.

– Det finns tekniska lösningar och där säkerheten dessutom är hög när man kopplar upp sig mot journalerna. Det är bara bra om bakjouren alltid har tillgång till fakta om patienterna.

Allmänt sett tycker Mikael Köhler att verksamheten i Ludvika flyter på som den ska. Trots nedskärningarna fungerar verksamheten i stort sett som tänkt.

– Men på vårdavdelningarna har de fått en större andel vårdtunga patienter än vad vi trodde när förändringarna genomfördes.

10 av 46 vårdplatser togs bort och åtta sjuksköterskor fick sluta liksom att 5,75 tjänster för undersköterskor försvann.

– Vi trodde att det skulle bli en annan mix av patienter på vårdavdelningarna. Nu är det lite tunt personalmässigt på vissa kvällspass. Vi funderar på om vi kan omfördela resurserna inom avdelningarna, men det är svårt, säger Mikael Köhler som för dagen inte kan säga om det kan bli tal om personalökningar.

Mer läsning

Annons